Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 27 февраля 2015 г.

Інформація для вимушених переселенців із зони проведення АТО

Інформація для вимушених переселенців із зони проведення АТО

Інформація для вимушених переселенців, яка знаходиться у компетенції інших органів влади
УВАГА! Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523-р, з 1 жовтня 2014 року окремі послуги міграційної служби надаються виключно через утворені місцевими державними адміністраціями центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Центри надання адміністративних послуг працюють у Волинській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській областях та у місті Києві. Інформацію про розміщення таких центрів можна отримати у найближчому підрозділі міграційної служби або у місцевій державній адміністрації.

Офіційні документи:

Постанова Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 "Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції"

У разі втрати паспорта громадянина України

Зібрати всі наявні документи (у тому числі ті, які посвідчують особу) – паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне посвідчення, посвідчення учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, посвідчення інваліда тощо, а також (у разі наявності) документи, які підтверджують реєстрацію місця проживання (довідка про склад сім’ї або витяг з будинкової книги), копії паспорта громадянина України та інших документів та звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається). Потрібні також фотографії 3,5 х 4,5 см (3 шт.) та квитанція про сплату держмита (34 грн.) або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщено на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС  України).
У разі, якщо паспорт втрачено з вини громадянина, підрозділ міграційної служби складає протокол про адміністративне правопорушення (попередження або штраф 17-51 грн.).
Вклеювання фотографії до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-ти річного віку
Звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається) та надати паспорт громадянина України та 3 фотографії 3,5 х 4,5 см.
Послуга надається безкоштовно.
Отримання паспорта громадянина України по досягненню 16-ти річного віку (перший паспорт)
Звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається) та надати Свідоцтво про народження, 3 фотографії 3,5 х 4,5 см., документи, які підтверджують реєстрацію місця проживання дитини (у разі наявності, довідка про склад сім’ї або витяг з будинкової книги) та паспорти батьків.
Послуга надається безкоштовно.

Реєстрація місця проживання (місця перебування)

Звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем тимчасового проживання (перебування) та надати:
1. Паспорт громадянина України.
2. Документи, що підтверджують право на проживання в житлі, перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту, проходження служби у військовій частині, адреса яких зазначається під час реєстрації.
У випадку поселення у приміщеннях, які надаються місцевими адміністраціями для розміщення вимушених переселенців, необхідно надати лист місцевої адміністрації про поселення особи, а також письмову згоду власника приміщення на реєстрацію місця проживання (перебування).
3. Військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).
4. Квитанцію про сплату державного мита (0,85 грн.) або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщено на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС  України).
Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та проїзного документа дитини
Для оформлення закордонного паспорта або проїзного документа дитини громадянам необхідно звернутися до будь-якого найближчого підрозділу ДМС України, який надає такі послуги.

Необхідні документи та оплата:

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон
1. Паспорт громадянина України.
2. Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера.
3. Квитанції про сплату обов’язкових платежів (сумарно 377 грн. 15 коп. у разі оформлення у місячний строк та 634 грн. 30 коп. у разі оформлення протягом 10 робочих днів).
Проїзний документ дитини:
1. Свідоцтво про народження або паспорт громадянина України (за наявності);
2. Нотаріально засвідчене клопотання батьків (або законних представників батьків чи дітей) у разі потреби самостійного виїзду таких осіб за кордон, а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина.
3. Три фотокартки розміром 35х45 мм.
4. Квитанції на оплату обов’язкових платежів (сумарно 54 грн. 35 коп. при оформленні у місячний строк та 84 грн. 70 коп. у разі оформлення протягом 10 робочих днів).
Якщо заяву на оформлення закордонного паспорта подано раніше, але паспорт не отримано
Інформацію (статус) про персоналізацію паспортів громадянина України для виїзду за кордон, місце їх знаходження необхідно перевірити на сайті Державного центра персоналізації документів (ДЦПД).
У зв’язку з неможливістю забезпечення доставки персоналізованих паспортів громадянина України для виїзду за кордон у Донецьку область, з 30.07.2014 паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які були оформленні у містах Донецьк, Маріуполь, Макіївка, а також у Кіровському, Будьонівському, Єнакіївському, Харцизькому відділах видаються у м. Маріуполі за адресою: вул. Митрополитська, 20. Телефон для довідок: (0629) 54-39-76
Паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які були оформленні у містах Краматорськ, Красноармійськ, Слов’янськ видаються по місцю оформлення документів.
У випадку, якщо паспорт відвантажено (за інформацією на сайті ДЦПД) до місця оформлення, але можливості його отримання немає
Громадяни, зареєстровані у зоні проведення АТО мають можливість відмовитися від отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон та подати заяву на оформлення нового закордонного паспорта (зі сплатою всіх обов’язкових платежів).
Крім того, існує можливість оформити другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон із можливістю отримання першого паспорта після завершення антитерористичної операції. У цьому випадку, окрім обов’язкових платежів (зазначених вище), необхідно сплатити вартість адміністративної послуги (60 грн. 17 коп. при оформленні у місячний строк або 120 грн. 34 коп. при оформленні протягом 10 робочих днів).
Для оформлення другого закордонного паспорта необхідно звернутися до будь-якого найближчого підрозділу ДМС України, який надає такі послуги.

Якщо станом на момент звернення громадянина до міграційної служби паспорт ще не було виготовлено та відправлено до місця подання документів (за інформацією на сайті ДЦПД), існує можливість отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон за місцем тимчасового перебування.
Для цього необхідно негайно звернутися до ДМС України одним (будь-яким) з наступних способів:
1. Особисто звернутися із письмовою заявою до громадської приймальні ДМС України (м. Київ, вул. Володимирська, 9);
2. Відправити скановану копію заяви на електронну скриньку hotline@dmsu.gov.ua;
3. Особисто подати заяву до найближчого територіального органу ДМС України (обласного управління).
У заяві на ім’я Голови ДМС України Радутного С.І. необхідно вказати повністю прізвище, ім’я, по-батькові та код платника податку заявника, дату та місце подання документів на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також обласний центр на території України, у якому заявнику зручно отримати паспорт.

Підрозділи ДМС України
У випадку необхідності:
  •     відновлення втраченого паспорта громадянина України;
  •     офоромлення паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку;
  •     заміни паспорта громадянина України;
  •     вклеювання до паспорта фотографій по досягненню 25- та 45-річного віку.
Громадянам, які зареєстровані у Донецькій та Луганській областях, але вимушені тимчасово переїхати до інших регіонів України, необхідно звернутися до ЦНАП (в окремих областях), найближчого (з нижчеперелічених) центру "Паспортний сервіс" або підрозділу ДМС України, надавши всі наявні документи, які можуть посвідчити особу.
У Волинській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській областях та у місті Києві послуги надаються виключно через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Інформацію про розміщення таких центрів можна отримати у найближчому підрозділі міграційної служби або у місцевій державній адміністрації.

Центри "Паспортний сервіс":

  •     Вінниця – вул. 50 річчя Перемоги, 20-а, тел. (0432) 60-19-08;
  •     Івано-Франківськ – вул. Гнатюка, 29, тел. (0342) 50-40-03;
  •     Луцьк – пр. Грушевського, 4-в, тел. (0332) 77-05-42;
  •     Львів – вул. Б. Хмельницького, 212, тел. (032) 245 54 40;
  •     Рівне – вул. 16-го Липня, 6а, тел. (0362) 26-77-84;
  •     Тернопіль – вул. Руська, 17, тел. (0352) 52-33-15;
  •     Херсон – вул. Перекопська, 157, тел. (050) 168-47-87, (067) 159-80-15; (0552) 34-31-34
  •     Хмельницький – вул. Прибузька, 30-а, тел. (0382) 61-63-31;
  •     Черкаси –  бул. Т. Шевченка, 132, тел. (0472) 33-11-68;
  •     Чернівці – вул. Руська, 31-а, тел. (0372) 51-84-16.

Підрозділи ДМС України, які працюють у Донецькій і Луганській областях:

Донецька область
  • м. Маріуполь - Відділ централізованого оформлення документів у місті Маріуполі №4 - вул. Митрополитська, 20
  • м. Маріуполь - Жовтневий  РВ у м. Маріуполі - вул. Фонтанна, 73
  • м. Маріуполь - Іллічівський РВ у м. Маріуполі - вул. Контрольна, 54
  • м. Маріуполь - Приморський РС у м. Маріуполі - вул. Морських Десантників, 19
  • м. Маріуполь - Орджонікідзевський РВ у м. Маріуполі - пр. Перемоги, 16
  • м. Маріуполь -  Артемівський МВ у м. Маріуполі - вул. Радянська, 60
  • смт. Велика Новосілка - Великоновосілківський РС, вул. Пушкіна, 30
  • м. Волноваха - Волноваський РВ - Енергетичний, 3
  • смт. Володарське - Володарський РС - вул. Леніна, 89
  • м. Вугледар - Вугледарський МС - вул. 13 Десантників, 17
  • м. Дебальцево - Дебальцевський МС - вул. Радянська, 37
  • м. Дзержинськ - Дзержинський МС - вул. 50 років Жовтня, 2
  • м. Димитров - Димитрівський МС - вул. Артема, 73
  • м. Добропілля - Добропільський МВ вул. Першотравнева, 52
  • м. Краматорськ - Краматорський МВ - вул. 19 Партз’їзду, 11                             
  • м. Красноармійськ - Красноармійський МВ - вул.  Якіра, 2
  • м. Красний Лиман - Краснолиманський МС - вул. Івана Лейко, 2
  • смт. Олекандрівка - Олександрівський РС - вул. Радянської Конституції, 21
  • смт. Мангуш - Першотравневий РС - вул. Тітова, 63
  • м. Селидове - Селидівський МВ - вул. Пушкіна, 7
  • м. Слов’янськ - Слов`янський МВ - вул. Леніна, 58
Луганська область
  • м. Лисичанськ - Лисичанський Міський відділ - вул. Советська, 14
  • м. Сєвєродонецьк - Сєвєродонецький Міський відділ - вул. Партизанська,12
  • м. Рубіжне - Рубіжанський Міський сектор - вул. Смирнова, 3
  • м. Кремінна - Кремінський Районний сектор                - пл. Кооперативна, 12, Кремінський Район
  • м. Сватове - Сватівський районний сектор - вул. Леніна, 11, Сватівський район
  • с.м.т. Новопсков - Новопськовський Районний сектор - вул. Пролетарька, 20а, Новопсковський район
  • м. Старобільськ - Старобільський районний сектор  - вул. 3 Інтернаціоналу, 2, Старобільський район
  • с.м.т. Біловодськ - Біловодський Районний сектор - вул. Леніна, 75, Біловодський район
  • с.м.т. Білокуракіне - Білокуракинський Районний сектор - вул. Кірова, 25, Білокуракинський район
  • с.м.т. Марківка - Марківський Районний сектор - вул. Леніна, 27, Марківський район
  • с.м.т. Мілове - Міловський Районний сектор -вул. Партизанська, 3, Міловський район
  • с.м.т. Новопсков - Новопськовський Районний сектор - вул. Пролетарька, 20а, Новопсковський район
  • м. Попасна - Попаснянський районний сектор - вул. Комсомольська, 1, Попаснянський район
  • с.м.т. Троїцьке - Троїцький районний сектор - вул. Комсомольська, 38, Троїцький район

Підрозділи ДМС України:

Запорізька область
  •     м. Запоріжжя – Жовтневий РВ УДМС України в Запорізькій області – вул. Українська, 4, тел. (061) 63-25-20.
Дніпропетровська область
  •     м. Дніпропетровськ – Кіровський РВ у місті Дніпропетровськ – вул. Плеханова, 34, тел. 778-19-96.
  •     м. Кривий Ріг – Дзержинський РВ у місті Кривому Розі – пр.Металургів, 16, тел. (0564) 92-85-00, 92-81-15.
  •     м. Дніпродзержинськ – Заводський РВ у місті Дніпродзержинськ – вул. Камунарна, 10, тел. (0569) 53-39-25.
  •     м. Вільногірськ – Вільногірський МС – вул. Жовтнева, 19-а, (05653) 5-16-45.
  •     м. Жовті води – Жовтоводський МС – вул. Горького, 12, тел. (05652) 3-20-05.
  •     м. Марганець – Марганецький МС – вул. П.Тичини, 6-а, тел.(05665) 5-10-90.
  •     м. Нікополь – Нікопольській РВ – вул. Микитинська, 5, тел. (05662) 5-12-70, 5-06-92.
  •     м. Новомосковськ – Новомосковський РВ – вул. Шевченка, 39, тел.(05693) 7-58-19, 7-58-37.
  •     м. Павлоград – Павлоградський РВ – вул. Повстання, 77-а, тел.(5632) 6-30-92.
  •     м. Першотравневськ – Першотравневський МС – вул. Жовтнева,33, тел. (5663) 5-38-28.
  •     м. Синельнокове – Синельниківський РС – вул. Виконкомівська, 36, тел. (05663) 4-25-72.
  •     м. Тернівка – Тернівський МС – вул. Лермонтова,15, тел. (05636) 7-23-07
  •     м. Орджонікідзе – Орджонікідзевський МС – вул. Григорія Тикви, 2, тел. (05667) 4-26-32.
Закарпатська область
  •     м. Ужгород – Ужгородський міський відділ ГУ ДМС України в Закарпатській області – вул. Православна набережна, 20, тел. (0312) 61-36-35.
Київська область
  •     м. Бровари – Броварський районний відділ УДМС України в Київській області – вул. Незалежності, 3, тел. (045) 94-40-648.
Кіровоградська область
  •     м. Кіровоград – Ленінський РС у м. Кіровоград – вул. Дворцова, 6 А, тел. (0522) 32-17-24, (0522) 39-73-92.
  •     м. Олександрія - Олександрійський МВ - вул. 6-го Грудня, 49, (05235) 7-15-65.
Миколаївська область
  •     м. Миколаїв – Заводський РВ УДМС України в миколаївській області – вул. Фрунзе, 2, тел. (0512) 56-34-94, (0512) 36-81-48.
Полтавська область
  •     м. Полтава – Ленінський РС в м. Полтава – пр. Рибальський, 16-а, тел. (0532) 52-09-62.
Чернігівська область
  •     м. Чернігів – Новозаводський РВ у м. Чернігів – вул. Старобілоуська, 4-А, тел. (0462) 777-178.
  •     м. Прилуки – Прилуцький МВ – вул. Соборна, 40, тел. (04637) 3-22-24.
  •     м. Ніжин – Ніжинський МВ – вул. Яворського, 1, тел. (04631) 2-35-35.
  •     м. Мена – Менський РС – вул. Червона Площа, 8, тел. (04644) 2-15-87.
  •     м. Козелець – Козелецький РС – вул. Даневича, 16, тел. (04646) 4-11-45.
  •     м. Новгород-Сіверський – Новгород-Сіверський РС – вул. Свободи, 22, тел. (04658) 2-11-20.
  •     м. Чернігів – Деснянський РВ – вул. Шевченка, 26, тел. (0462) 95-23-23.

Комментариев нет:

Отправить комментарий